Creix el turisme de congressos i convencions a Barcelona

  • És la cinquena ciutat del món on més congressos internacionals es celebren.
  • Gairebé la meitat van ser congressos mèdics o científics.
  • L'any passat van generar un retorn de 1.515 milions d'euros.
  • Els congressitses valoren aspectes com la qualitat de vida, la cultura, el clima, la història o la gastronomia.
La nova ubicació del Mobile World Congress, a la Fira Gran Via de l'Hospitalet.
La nova ubicació del Mobile World Congress, a la Fira Gran Via de l'Hospitalet.
ARXIU
La nova ubicació del Mobile World Congress, a la Fira Gran Via de l'Hospitalet.

La cinquena ciutat del món on se celebren més congressos internacionals segons la classificació de la ICCA (l'Associació Internacional de Congressos i Convencions) va ser el 2012 Barcelona. La Union of International Associations (UIA) la va col·locar en la setena posició del seu rànquing.  Les reunions professionals que s'organitzen a la ciutat, sobretot de tipus científic i empresarial, generen un important retorn econòmic per a l'entramat de serveis locals.

A més d'un valor estratègic fonamental. Només durant el 2012, Barcelona va acollir 2.176 reunions, congressos i convencions d'empresa, que van suposar la visita de gairebé 600.000 delegats. Per als hotels, aquests congressistes van significarla xifra de 2.199.580 pernoctacions. I el total de benefici econòmic generat a la ciutat va ser de 1.515,89 milions d'euros (un 6,09% més que el 2011). La mitjana d'estada hotelera dels delegats de congresos, reunions, jornades i convencions va ser de 4,25 dies. Els principals factors que atrauen a aquest sector de negoci fins a Barcelona són les bones infraestructures hoteleres, de palaus de congressos i auditoris. I l'atracció que suposa els espais històrics i singulars, que s'adapten a recepcions i sopars de gala empresarials.

Els beneficis del turisme de reunions que generen aquests esdeveniments internacionals es potencien encara més gràcies a com ens veuen els congressistes i el que valoren de la nostra cultura: la qualitat de vida, la cultura, el clima, la història, l'arquitectura, la gastronomia i una localització geogràfica estratègica. Una  part molt destacada dels congressos fets a la ciutat són mèdics i científics (el 53% del total). Barcelona compta, a més, amb una reputada comunitat mèdica i científica reconeguda internacionalment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento