L’Ajuntament vol fer desallotjaments exprés de les cases ‘okupades’

  • Un informe recomana canviar el Codi Penal.
  • Volen aplicar la desocupació urgent de 313 finques.
  • Aquest any se n’han fet 118.
Un informe encarregat per l’Ajuntament de Barcelona a un expert en dret penal aconsella
modificar la llei per permetre els "desallotjaments exprés" de les finques ocupades, el que permetria aplicar als particulars els mateixos drets que tenen les empreses.

De la tercera reunió en deu mesos de la Comissió de Treball sobre els okupes en va destaca que "hi ha d’haver mesures per un desallotjament ràpid, en 48 hores" a les finques privades, va assegurar ahir el regidor de Mobilitat i Seguretat, Ferran Julián.

ERC i la despenalització El representant d’ERC a la comissió, Ricard Martínez, va decidir abandonar-la per discrepar del contingut d’un dels punts. L’informe recordava que ERC al Parlament, l’any 1998, advocava per

la despenalització de l’okupació.

A Barcelona hi ha 313 finques ocupades, sense distingir entre els indigents (ocupes amb «c», segons Julián). Tres són municipals, sense comptar la Kasa de la Muntanya a Gràcia (més de deu anys okupada) i Can Vies, propietat de TMB. Aquest any s’han fet 118 desallotjaments i la mitjana d’okupació per cada vivenda és de dos anys.

L’oposició va criticar el poc que s’ha avançat en la comissió, la falta d’unitat de criteri i que l’Ajuntament no sigui contundent. Imma Mayol, tercera tinent d’alcalde, va admetre que calen espais culturals, donant part de raó als okupes de La Makabra.

«Un desallotjament, una ocupació»

Ho deia en broma el regidor de Seguretat Ferran Julián, però les estadístiques li donen la raó. Pocs dies després del desallotjament de La Impremta de Terrassa, uns 50 okupes han respost amb una nova okupació al carrer de Sant Isidre, en una fàbrica abandonada molt a prop de l’anterior.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento