Bronca nocturna a L’Hospitalet contra les obres de Rodalies

Els veïns del barri de Centre increpen als operaris que fan els treballs de manteniment. Reclamen pantalles contra el soroll.
Els problemes que s’han vingut registrant els darrers mesos al servei de Rodalies sembla que també s’han traslladat, ara, a les nits, però, en aquest cas, amb els treballs de manteniment.Els veïns que viuen als carrers Menéndez Pidal, Almaden, Ebre, Estrella i Juan de Toledo, al barri Centre de L’Hospitalet, tenen els seus pisos a tocar de les vies del tren. Això els està originant un problema de sorolls que s’ha transformat en bregues nocturnes per reclamar poder descansar en pau.

A prop dels habitatges

Els residents asseguren que han viscut dues setmanes d’autèntic calvari per culpa de les obres de manteniment que ha fet la companyia ferroviària Renfe en el tram de vies que passa per davant dels seus habitatges.

«El soroll ha estat insuportable i, fins i tot, la gent des de les finestres de casa seva ha escridassat als treballadors», explicava a 20 minutos José Luis Serrano, veí de la zona.

Els residents en aquesta zona de L’Hospitalet ja estan acostumats a conviure amb el tren en una zona on, a més a més, «fan molt de soroll» pels molts canvis d’agulles que hi ha en aquest indret perquè els trens puguin anar cap a les vies mortes de l’estació de L’Hospitalet de Llobregat.

Volen barreres sòniques

L’única solució que hi veuen aquests veïns del barri Centre és que «ens posin unes barreres sòniques per mitigar el soroll», diu Serrano.

Aquestes pantalles només les haurien de posar a una banda de les vies, ja que just al davant hi ha el cementiri de la ciutat.

Els veïns, farts d’aguantar sorolls de nit i de dia pel tren, ja han fet arribar la seva queixa a l’alcalde, Celestino Corbacho, però de moment, asseguren, no han rebut cap resposta.

Una portaveu de l’Adif, l’ens encarregat de fer els treballs de manteniment, va assegurar que es tractava d’una tasca puntual i va demanar disculpes per les molèsties causades.

Actuacions en dies alterns

Les obres de manteniment que es van fer del 16 al 29 de novembre en un tram de vies de L’Hospitalet amb maquinària pesada, de nit i quan no hi havia circulació de trens, encara no han acabat. Fonts de l’Adif han indicat que s’haurà d’actuar tres dies alterns més encara per determinar i que es tracta d’uns «treballs imprescindibles» pel bon funcionament de la xarxa ferroviària. «Si no fem res, la gent es queixa i, si ho fem, també», explicava la portaveu d’Adif.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento