Barcelona està entre les 15 primeres ciutats del món pel turisme i la inversió estrangera

  • Segons l'Observatori 2013 de Barcelona, un treball de la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, la capital catalana està resistint la crisi.
  • El turisme i la tecnologia vinculada als mòbils són els tractors que poden arrossegar la resta de sectors per sortir de la recessió.
  • Barcelona és la 10ª ciutat del món en producció científica, la 12ª en nombre de projectes d'inversió estrangera i la 13ª en competitivitat global.
Barcelona és la capital del mòbil fins al 2018, el que suposarà una injecció econòmica per a la ciutat.
Barcelona és la capital del mòbil fins al 2018, el que suposarà una injecció econòmica per a la ciutat.
ORIOL CAMPUZANO/ACN
Barcelona és la capital del mòbil fins al 2018, el que suposarà una injecció econòmica per a la ciutat.

Barcelona es manté en el rànquing de les 15 millors ciutats del món tot i la crisi. I això és gràcies al seu posicionament en producció científica, en inversió estrangera i en àmbits com la qualitat de vida o els preus i costos.

Tot i que l'atur ha arribat a 113.870 persones registrades a Barcelona ciutat (segons les darreres dades de l'abril) i que la pobresa no para de créixer (Càritas rep el triple de demanda que abans de la crisi), els indicadors de diversos estudis recollits per la Cambra de Comerç apunten que Barcelona resisteix la dura recessió i que la capital catalana segueix posicionada entre les 15 primeres ciutats del món.

Barcelona és, doncs, la 10ª ciutat del món en producció científica (escalant tres posicions), la 12ª en nombre de projectes d'inversió estrangera i la 13ª en competitivitat global, en aquest últim cas per sobre de Xangai, Sydney, Madrid o Los Angeles.

Segons es destaca en l'Observatori 2013 de Barcelona, un informe dut a terme per la Cambra de Comerç i l'Ajuntament, els grans actius de la ciutat són la qualitat de vida i el turisme. En el primer àmbit, s'hi avalua la seguretat, els serveis públics, l'atenció sanitària i l'habitatge, i Barcelona queda en cinquè lloc del món, només per sota de Tòquio, Estocolm, París i Oslo, i per sobre de Toronto (6), Londres (9), Nova York (20) o Moscou (29).

Previsions per al 2013

De cara al 2013, els empresaris enquestats per la Cambra de Comerç preveuen que la facturació i l'ocupació segueixi caient però de forma més lleu que no pas l'any anterior. Així, si al 2012 la facturació va caure un 9,9%, al 2013 s'espera que el descens sigui del 3,9% (6 punts menys). La inversió es manté en un -4,3% i l'ocupació segueix baixant però la meitat (al 2012 va caure un 6,2% i al 2013 s'espera que ho faci en un 3,1%).

"Barcelona està lluitant pràcticament sola contra la crisi", assegurava el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, qui confirmava que la capitalitat del mòbil pot suposar el tractor per sortir de la crisi per l'efecte arrossegador d'altres sectors que en pengen.

La tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, va apostar per les noves tecnologies i per promoure l'emprenedoria dels joves. Així, es vol crear una free zone (amb avantatges de tipus fiscal per a noves empreses) i impulsar el Data Resource Center (un espai per atendre els inversos estrangers).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento