El temporal, amb allaus i onades, deixa tres morts a Catalunya

La crescuda del riu Segre a Lleida ha obligat a obrir les comportes i a tancar les canalitzacions.
La crescuda del riu Segre a Lleida ha obligat a obrir les comportes i a tancar les canalitzacions.
Laura Cortés/ACN
La crescuda del riu Segre a Lleida ha obligat a obrir les comportes i a tancar les canalitzacions.

Un submarinista i dos alpinistes han mort les darreres hores com a conseqüència del temporal. Aquest dilluns s'han hagut de tancar els accessos a la canalització a Lleida per la crescuda del Segre i Protecció Civil ha posat en prealerta el pla contra les allaus.

Els equips d’emergència no van poder fer res per salvar la vida, aquest dilluns, a un submarinista francès de 50 anys que es va ofegar a la Punta Falconera de Roses. Pels volts de les 11.00h, el SEM va rebre l’avís que un submarinista es trobava malament, però en arribar amb l’helicòpter, l’home ja havia mort. Tot apunta que va patir un infart.

I els Bombers van rescatar els cossos sense vida de dos excursionistes que havien desaparegut diumenge al migdia a la cara nord del Cadí. Els van trobar la matinada de diumenge a dilluns sepultats sota un metre de neu. Sembla que els va atrapar una allau.

Protecció Civil ha posat aquest dilluns en prealerta el pla ALLAUCAT davant el risc d’allaus a diverses àrees del Pirineu.

D’altra banda, la crescuda del riu Segre a Lleida ha obligat a tallar de forma preventiva els accessos a la canalització.

Setmana menys plujosa

Després de les intenses pluges dels darrers dies, dimarts serà el primer dia en què està previst que no hi hagi precipitacions a tot arreu i durant tot el dia. A primera hora anirà deixant de ploure i, en general, s'obriran clarianes.

Però a la tarda i vespre es repetiran alguns ruixats al Pirineu i en algunes comarques de les Terres de l'Ebre. El pronòstic del temps indica que les pluges es repetiran a la muntanya però que aniran amainant durant la setmana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento