El 22@ acollirà el laboratori de la tecnologia mòbil mundial

  • El Mobile World Hub al 22@ centrarà els laboratoris de recerca en telefonia mòbil.
  • A l'Edifici MediaTIC s'investigarà en les solucions de mobilitat per als propers anys.
  • L'espai el compartirà el hub amb la Fundació de la Mobile World Capital.
Asus Padfone.
Asus Padfone.
Asus Padfone.

El Mobile World Hub (punt de trobada) tindrà seu pròpia al districte tecnològic 22@ de Barcelona. L'organisme de recent creació centrarà tots els projectes industrials i de recerca entorn del sector mòbil. S'ubicarà a l'edifici MediaTIC on també s'instal·larà la seu de la Fundació de la Mobile World Capital. Bona part del seu espai estarà dedicat a aboratoris.

A més a més, al centre s'investigarà sobre els avanços tecnològics en mobilitat per als propers anys. I es desenvoluparan aplicacions al respecte com ara pagament a través del mòbil, salut a distància, ciutats intel·ligents o programes per seguir transports de mercaderies i de persones. També es treballarà en aplicacions per millorar l'experiència dels usuaris en oci: música, cinema, esport...

Igualment, es generarà un organisme de regulació i arbitratge en matèria de telecomunicacions.

Un llegat per a la ciutat

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Sònia Recasens, remarca que "més enllà del congrés, ha de quedar un llegat a la ciutat. El govern a la ciutat aposta clarament per les empreses del sector de les tecnologies mòbils i en aquest sentit es volen implantar les condicions ideals per al desenvolupament del coneixement  l'emprenedoria en aquest àmbit".

Zona Franca per a empreses

La seu de l'Edfici MediaTIC també ubicarà una Zona Franca amb incentius fiscals i altres beneficis per a empreses amb projectes emprenedors que es desenvolupin amb l'ús de tecnologies mòbils.

Barcelona, a més, està desplegant paulatinament el pagament sense contacte o contactless a comerços, mercats, taxis i altres serveis. En el sector de la sanitat, es treballa per tal que els ciutadans puguin consultar informació de la seva salut des del mòbil.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, destaca que, amb tots aquests projectes "volem posar les noves tecnologies al servei dels ciutadans".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento