El pagament sense contacte ja és realitat a mercats de Barcelona

  • Serà una de les novetats més esperades del Congrés de Mòbils de Barcelona.
  • Existeixen tres mercats municipals que incorporen aquesta tecnologia.
  • És molt útil per a petites compres i es fa posant en contacte dos dispositius.
Pagament sense contacte o 'contactless'.
Pagament sense contacte o 'contactless'.
ARXIU
Pagament sense contacte o 'contactless'.

L'Institut Metropolità del Taxi, la Caixa i tres mercats municipals de Barcelona incorporen la tecnologia per al pagament sense contacte (contactless) a través de targetes o de dispositius mòbils.

El sistema és especialment recomanable per a petites compres i ha estat possible portar-ho a Barcelona per iniciativa de l'Ajuntament i la regidoria de Comerç, Consum i Mercats, amb el regidor Raimond Blasi al capdavant.

Una de les grans novetats del Congrés de Mòbils

Aquesta nova eina de pagament serà una de les novetats que es podrà provar in situ al Mobile World Congress que aquest dilluns arrenca a Fira Gran Via. Es calcula que unes 3.500 persones podran fer servir aquest tipus de pagament en el marc del Congrés.

Des del passat juliol, tres mercats municipals de Barcelona incorporen aquesta tecnologia (60 parades dels mercats de Santa Caterina, el de la Llibertat de Gràcia i el de la Concepció). Abans de finals del 2013, es vol que els terminals de punt de venda (TPV)amb lector, que permeten implantar aquest sistema, estiguin presents a la totalitat dels mercats de la ciutat.

Per a donar-los a conèixer, es repartiran fulletons informatius tant a usuaris com a comerciants. La iniciativa està inserida en el projecte Tap and Go de l'Ajuntament, que coordina línies de treball amb la iniciativa privada per a potenciar la instal·lació dels darrers sistemes tecnològics que fan servir el contactless.

Aquesta mena de transaccions comercials s'efectuen de forma còmoda, ràpida i segura, asseguren els seus promotors, i són molt útils en establiments amb molta afluència de públic i amb quantitat de micropagaments.

Cal apropar el xip de la targeta (la del mòbil, per exemple) als terminals lectors adaptats. Per a compres superiors als 20 euros, cal teclejar el número PIN.

En virtut del conveni signat amb l'Institut Metropolità del Taxi a l'octubre del 2012, està previst que durant els propers mesos uns 5.000 taxis puguin incorporar aquest servei, donant més seguretat al col·lectiu (que no portaria tant efectiu a sobre).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento