Una gata tirotejada amb balins sobreviu malgrat estar quasi tetraplègica

  • El veterinari només li donava tres setmanes de vida.
  • Ja pot tornar a caminar.
  • En sis mesos hi ha hagut almenys quatre casos més.
La gata Mixeta, que ja té un millor aspecte, a braços de l’Eduard Masdeu.(Andreu Adrover)
La gata Mixeta, que ja té un millor aspecte, a braços de l’Eduard Masdeu.(Andreu Adrover)
La gata Mixeta, que ja té un millor aspecte, a braços de l’Eduard Masdeu.(Andreu Adrover)
Ranquejant, la gata Mixeta va fer els seus primers passos el divendres passat, després que uns trets de balins disparats per un desconegut la deixessin gairebé tetraplègica.

Els fets van passar a una urbanització de Maçanet de la Selva (Girona) el 28 d’octubre.

Els amos de la gata, veïns del barri del Carmel, passen els caps de setmana en aquesta localitat de Girona. "Mentre li donava de menjar, vaig sentir uns trets i quan em vaig girar la gata estava mig morta", va relatar Eduard Masdeu, propietari de l’animal.

No ho poden denunciar

Si la factura del veterinari no supera els 400 euros, l'agressió no es considera delicte

El matrimoni va portar la gata al veterinari i després van intentar posar una denúncia.

"Vam haver de desplaçar-nos fins a Santa Coloma de Farners, on hi ha una comissaria de Mossos, un cop allà no vam poder efectuar la denúncia perquè necessitaven l’informe del veterinari i la factura perquè si costa més de 400 euros és delicte, si no, no", va lamentar Dolors Martínez.

Quan van tornar al centre veterinari de Maçanet, la gata havia empitjorat i van decidir traslladar-la a l’hospital Ars Veterinària. Martínez va explicar que la denúncia la van posar més tard, però que no faran res perquè, segons li van explicar els Mossos, ja era molt tard i era difícil esbrinar qui va ser l’agressor.

"Algú va disparar cap a casa nostra i no s’hi pot fer res", va afirmar Masdeu indignat.

Li donaven tres setmanes

En un principi l’informe del veterinari sobre l’estat de la gata va ser desolador. Només li donava tres setmanes de vida.

Malgrat tot, la gata va respondre molt positivament a les cures intensives. Un dels trets

va penetrar la medul·la i va afectar la seva mobilitat, deixant-la gairebé tetraplègica.

Quan els amos de la gata pensaven que l’animal ja no podria caminar més, el metge va observar la setmana passada que la gata tenia encara sensibilitat a les potes. "Amb molta paciència i amb força exercicis de recuperació la Mixeta podrà tornar a caminar ben aviat", va explicar la Dolors.

Desgraciadament, el cas de la Mixeta no és aïllat. Segons la Fundació Altarriba en els últims sis mesos han rebut la denúncia de tres casos més que han passat a Barcelona. Un dels gats va morir. També el Centre Veterinari Horta, al barri del Carmel, van explicar la mort d’un altre gat després de ser disparat per una escopeta de perdigons.

Les obres de l’AVE afecten els gats

Les obres previstes a Sant Martí com a conseqüència del pas de l’AVE en aquest districte són faraòniques, segons recorden els veïns de la zona, com la Roser Salvador, que adverteix que els gats de carrer que viuen a les vies del tren no tenen "cap possibilitat" i que si no es fa res uns 200 o 300 gats "estan condemnats a morir".

Ben a prop, a l’altra banda de les vies, a Sant Andreu es viu una situació semblant. Alguns veïns s’han mobilitzat i intenten que el districte intervingui a favor dels gats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento