Centenars de joves fan una ‘cimera’ reivindicativa per la vivenda digna

Barcelona viu una tarda de protestes per reclamar solucions a la falta d’habitatge. El col·lectiu es manifesta tot i l’anul·lació de la trobada de ministres. L’Ajuntament celebrarà un Ple dilluns.
Cassolada ahir, a la Plaça Sant Jaume. (Eros Albarran)
Cassolada ahir, a la Plaça Sant Jaume. (Eros Albarran)
Cassolada ahir, a la Plaça Sant Jaume. (Eros Albarran)
Barcelona no va acollir ahir la cimera europea de ministres d’Habitatge perquè es va anul·lar per por a aldarulls, però sí que va ser escenari d’una altra cimera reivindicativa, alternativa, en la que l’Assemblea per una Vivenda Digna va organitzar una petita marató d’actes de protesta per reclamar solucions a la manca de pisos i la dificultat per accedir-hi.Primer, a primera hora de la tarda, el col·lectiu (la majoria joves) va fer una sentada davant el Palau de Congressos, on havia de celebrar-se la trobada europea.

Els joves van mostrar globus grocs (simbolitzaven la bombolla immobiliària) i van desplegar pancartes com Els ministres ens planten i ens deixen la bombolla, Tots contra el totxo, Vivo en un pisillo con mis padres, Trujillo (en al·lusió a la ministra de vivenda) donde está el truquillo o Vivendes de protecció no és la solució. La protesta es va fer perquè, tot i que no hi eren els ministres, «continuem tenint el problema de l’habitatge».

Al vespre, el col·lectiu va organitzar una cassolada a la Plaça Sant Jaume per protestar contra els polítics, que no van fer acte de presència. Van muntar un punt d’informació i una urna gegant «contra el silenciament del problema de l’habitatge» on els ciutadans depositaven el seu testimoni.

A la Plaça Sant Jaume es van tornar a escoltar consignes com «prou especulació» o «una casa per a tothom». L’Ajuntament celebrarà dilluns que ve, dia 23, un Ple extraordinari, sol·licitat pel PP i CiU, per debatre sobre els motius de la suspensió de la cimera de ministres europeus.

Aposta pel lloguer protegit

L’Assemblea per una Vivenda Digna reclama canvis legislatius per frenar l’especulació i solucionar l’habitatge. Ahir, mentre es feia la protesta a la Plaça Sant Jaume, es va presentar un informe al Consell de Ciutat on s’alertava que els pisos que eren més barats i més petits són els que han pujat més de preu. La població amb dificultats per tenir pis s’ha incrementat, afectant més la classe mitjana. Com a solució es proposa el sistema danès de donar crèdits retornables als joves pel lloguer. També, que l’Administració eviti els lloguers abusius i imposi multes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento