Barcelona mira cap al cel

  • Avions històrics, la Patrulla Aspa de l'Exèrcit i el famòs pilot de la Red Bull Air Race, Nicolás Ivanoff, donaran espectacle diumege al matí a la Mar Bella.
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.
ARXIU
Espectadors gaudint de l'espectacle de les acrobàcies aèries en una edició anterior de la Festa del Cel.

És l’espectacle aeri més antic d’Espanya i enguany arriba a la seva 21ena edició, demà i diumenge vinent. L’Exèrcit espanyol tindrà en aquesta ocasió una menor presència que en passades trobades aèries. Igualment, el pressupost dedicat a la festa s’ha vist reduït per les retallades en 60.000 euros.

La novetat d’aquest any és una exhibició nocturna amb pirotècnia a càrrec dels avions SwipTeam (a les 19.15 hores de demà dissabte) i amb una durada d’un quart d’hora aproximadament.

Més avions històrics

L’Exèrcit només farà acte de presència amb la participació de la Patrulla Aspa, qualificada com una de les millors del món i que inclou en les seves exhibicions sistemes de fum per fer més espectaculars les seves acrobàcies.

En canvi, hi haurà un major desplegament a la festa d’avions històrics, com ara tres models Bücker Jungmann dels anys 30, de fusta, tela i metall. També hi serà present un North American T-6B, un aeroplà d’entrenament que es va construir durant la Segona Guerra Mundial.

L’epicentre de les evolucions dels avions de la Festa del Cel tindran lloc, com és habitual, al front marítim de la ciutat, concretament a les platges de la Mar Bella i la NovaMar Bella. Entre demà dissabte a la tarda i diumenge al matí volaran una trentena d’aparells. L’Ajuntament preveu que s’apropin a veure les actuacions unes 400.000 persones.

Un dels pilots més destacats de la trobada és Nicolás Ivanoff, francès reconegut internacionalment per les seves acrobàcies pilotant un avió Hamilton. Pertany a l’equip de la competició Red Bull Air Race. El lema de la Festa del Cel d’enguany convida als assistents a mirar fixament cap al cel sota lapremisa: Deixa volar la teva imaginació. Platges de laMar Bella i la Nova Mar Bella.

*Diumenge de les 10.00 a les 14.00 hores. Gratis. Tota la informació al web www.bcn.cat i al web www.festalcel.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento