El transport públic a la ciutat de Barcelona ja és dels més cars d'Europa per l'IVA

  • Un barceloní paga el doble pel metro, el bus i el tramvia que un vienès.
  • En comparació amb els salaris, els viatges són més econòmics a Berlín, Munic i París que a l'àrea metropolitana.
Una imagen del Metro de Barcelona.
Una imagen del Metro de Barcelona.
EUROPA PRESS
Una imagen del Metro de Barcelona.

Viatjar en transport públic és cada vegada més car, tant, que el seu cost ja supera el de les grans capitals europees. Barcelona ja ha suportat dues pujades tarifàries aquest any,  en plena crisi, cosa que fa que els barcelonins paguem molt més que els veïns del nord d’Europa, on tenen salaris més alts i, per tant, la despesa del transport no els repercuteix de la mateixa manera.

A Viena, capital d’Àustria, destinen la meitat que els barcelonins a pagar el transport públic. Concretament, a Barcelona ciutat, amb un salari brut mitjà anual de 21.500 euros, segons les darreres dades d’Eurostat, es paguen 50,95 euros per la targeta T-Mes. Això suposa el doble del que un ciutadà vienès, amb un salari mitjà de 38.622 euros, destina a pagar l’abonament mensual, que val 45 euros.

"A Barcelona s’està repercutint el cost del sistema als usuaris, i el sistema és més car que el d’altres ciutats", aclaria aquest dimarts a 20 minutos el president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Ricard Riol, i apuntava que "aquí s’estan carregant moltes despeses a l’usuari que encareixen el títol de transport".

Riol concretava que si fa uns anys els usuaris de l’àrea metropolitana pagaven el 40% del cost del servei a través del bitllet, ara es va apujant gradualment la proporció i s’està tendint al 50%. Seguint amb la comparativa, a París es paga gairebé un 21% menys que a Barcelona per l’abonament mensual, ja que tot i que el títol costa 62,90 euros, el salari mitjà és de 32.867 euros. A Berlín. capital d’un dels països més rics d’Europa i amb un nivell de vida més alt, també es paga un 20,83% menys que a Barcelona. A Munic, també a Alemanya, els costa un 42% menys pagar el transport públic mensual.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento