Holocaust

Enguany es commemora el 60 aniversari de l’alliberament dels camps d’extermini nazis. Escoltarem parlar d’aquelles barbaritats que avergonyeixen l’humanitat. Els judicis celebrats a Nuremberg després de la segona guerra mundial començaren a purgar responsabilitats, però també a oblidar els més ignorats dels deportats, milers i milers d’homosexuals que ompliren les presons i que patiren el despreci de tothom, inclosos la resta de detinguts.
Qui no va ser assassinat va ser enviat com a carn de canó als fronts en retirada davant l’avenç dels aliats. Després, el silenci: van ser els únics presos sense cap pensió compensatòria i tornaren a la clandestinitat d’unes societats benpensants on no tenien lloc. Els nazis marcaren els homosexuals amb un triangle rosa, i amb un de negre les lesbianes. Ara la ciutat de Trieste es disposa a retre homenatge als homosexuals perseguits sota l’ocupació alemanya, a França els pocs sobrevivents han estat reconeguts oficialment i a Amsterdam fa anys que tenen un bonic monument en marbre rosat. Dues recomanacions. Per aprofundir en aquest tema, llegir Pierre Seel, deportado homosexual (Ed. Bellaterra, Barcelona, 2001). Per mirar cap al present, veure una magnífica pel.lícula, Caminando sobre las aguas. Mai més.
Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/1551/0/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios