Clos diu a Hereu que li cedeix una ciutat «molt ben encarrilada»

Les claus:
  • El PSC nomena per unanimitat el candidat a l’alcaldia.
  • Hereu es declara fill polític d’Antoni Santiburcio.
  • L’alcalde demana unitat de partit.
Clos i Hereu ahir a l’executiva socialista de Barcelona. (Toni Albir / Efe)
Clos i Hereu ahir a l’executiva socialista de Barcelona. (Toni Albir / Efe)
Clos i Hereu ahir a l’executiva socialista de Barcelona. (Toni Albir / Efe)

La Federació barcelonina del PSC va acceptar ahir per unanimitat a Jordi Hereu com a candidat a l’alcaldia de Barcelona.

L’alcalde sortint, Joan Clos, va recordar al seu successor que li deixa una ciutat «molt ben encarrilada».

Clos va mencionar en el seu discurs a persones «imprescindibles» com Xavier Casas, primer tinent d’alcalde, i va demanar als socialistes «continuar amb unitat». De l’alcaldia va dir: «és un estat civil, d’alcalde no en fas, n’ets».

Hereu, que es va declarar admirador d’Antoni Santiburcio (l’històric dirigent socialista i tinent d’alcalde a l’Ajuntament, que va morir als 47 anys), va lloar el canvi generacional del PSC i es va mostrar il·lusionat per «posar un altre maó al projecte de ciutat». Va demanar als seus companys «fortalesa per afrontar els nous reptes».

Des de la casa gran, els socis de govern van mostrar la seva predisposició a votar a favor de Jordi Hereu.

Imma Mayol (ICV) va explicar ahir que hi ha un acord tancat del tripartit en el que s’assolirà més pressupost «per a polítiques quotidianes». Jordi Portabella (ERC) va plantejar signar un nou pacte de govern.

Dissabte hi haurà nou ministre

José Montilla traspassarà el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a Joan Clos en un acte oficial que se celebrarà dissabte.

Serà tot just després quan l’avui alcalde de Barcelona realitzarà la primera intervenció pública, ja com a membre de l’Executiu de Rodríguez Zapatero.

Montilla s’acomiadarà del Ministeri com a pregoner a Iznájar, el seu municipi natal .

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, convocarà demà una reunió extraordinària del Consell Executiu. S’hi convocaran de manera oficial les eleccions per Tots Sants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento