Una anciana es converteix en la primera víctima mortal de la calor

Estava ingressada a l’hospital Clínic des de dissabte. L’àvia, de 83 anys, va arribar a patir febrades superiors als 40 graus.
La primera víctima mortal a Catalunya a causa de l’onada de calor s’ha registrat a Barcelona. Es tracta d’una anciana de 83 anys que va patir complicacions respiratòries quan va ser ingressada a l’hospital Clínic.El departament de Salut de la Generalitat, a través de l’hospital Clínic, va confirmar ahir aquesta primera víctima mortal amb el diagnòstic de «cop de calor».

Febre molt alta

L’anciana, de 83 anys, estava ingressada en una residència per a gent gran de Barcelona. El passat dissabte, 22 de juliol, va ser traslladada a l’hospital amb un quadre de febre que superava els 40ºC.

Al llarg de les hores va patir altres complicacions derivades de les seves patologies anteriors. Un quadre d’insuficiència renal, disfunció hepàtica i rabdomiòlisi van agreujar la situació.

Antecedents cardíacs

La pacient ja tenia antecedents d’hipertensió arterial, insuficiència cardíaca, arítmia per fibrilació auricular i diabetis. La dona va morir la matinada de dimarts. Aquest és el primer cas, perquè Salut ha desmentit que la mort d’una dona a Sitges fos per l’onada de calor.

Ahir es va complir el dia més calorós dels 30 de xafogor sostinguda. Si segueix així, aquest mes de juliol va camí de convertir-se en el pitjor dels darrers 40 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento