Cau una banda de traficants on hi podria haver policies implicats

Almenys hi ha una dotzena de detinguts. Sis ja han ingressat a la presó. Van assaltar un contenidor ple de cocaïna al port.
Després d’un any i mig d’investigació sense aixecar sospites, per la possible implicació de policies en la trama, la Guàrdia Civil ha pogut desarticular una important banda de narcotraficants a Barcelona. De moment, segons han confirmat fonts de la investigació, hi ha una dotzena de detinguts, la meitat dels quals ja han ingressat a la presó de forma incondicional.L’operació, dirigida pel fiscal en cap de Catalunya amb l’ajuda de la Guàrdia Civil, es va iniciar fa un any i mig. El 24 de gener del 2005, la banda va assaltar un contenidor carregat amb 1.017 quilos de cocaïna al Port de Barcelona, del qual van endur-se 500 kg. Els narcotraficants podrien haver rebut l’ajuda d’agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. De fet, entre els interrogats hi ha un exagent del Servei de Trànsit de la Guàrdia Civil. Es dóna el cas que el contenidor que va assaltar la banda estava sota vigilància policial a petició del departament de narcòtics dels Estats Units, que els seguia la pista.

Entre els detinguts hi ha Daniel Revelles, àlies el Bolo, i Javier Segura, conegut com el Trapero, que estan considerats molt perillosos. Fa un mes van detenir a Granada un presumpte membre de la banda i això va permetre conèixer més detalls de la seva relació amb els policies, tot i que encara no n’han trascendit més dades.

Planificaven tres assassinats

En una altra operació policial, la Guàrdia Civil ha detingut a Girona un empresari espanyol i un home de nacionalitat paraguaiana acusats de tenir preparat un pla per assassinar tres persones a Barcelona per motius econòmics. L’empresari, A. M. S., de 42 anys, estava disposat a pagar 6.000 euros a P. L. B. G. pels crims. Havien vigilat un edifici de la Meridiana, on vivia un dels socis de l’empresari. Volien abordar al portal de casa un familiar de la víctima, que és discapacitat psíquic, treure-li les claus del pis i accedir a l’habitatge després de matar-lo. Allà, esperarien el soci, la víctima principal, i l’assassinarien. En cas que vingués amb la seva xicota, la matarien també.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento