Adèu a la inserció laboral de les persones amb discapacitat

  • Les entitats que les ajuden a cercar feina hauran de tancar si el Govern central no incrementa la partida que hi destina.
Símbolo de discapacitados, en una imagen de archivo.
Símbolo de discapacitados, en una imagen de archivo.
GTRES
Símbolo de discapacitados, en una imagen de archivo.

La inserció laboral penja d’un fil i, concretament, la de persones amb discapacitat se’n va en orris. La retallada en el pressupost de l’Estat dedicat a les polítiques d’inclusió laboral fa que més d’un centenar d’entitats dedicades a aquest àmbit a Catalunya s’enfrontin a un més que probable tancament en breu. Aquest dimarts, les ONG van reclamar també la partida adreçada a la Llei de Dependència i van denunciar que s’està incomplint l’acordat.

Les polítiques d’ocupació compten amb una quarta part dels fons que s’hi havien dedicat fins ara, cosa que fa inviable la continuïtat de totes les entitats que es dediquen a aquest àmbit a Catalunya, tal com confirmava ahir el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Francesc Pérez.

"Si aquestes polítiques d’ocupació no canvien, hauran de tancar", assegurava Pérez. També va alertar que centenars de treballadors perdran la feina. La setmana passada es va presentar ja el primer Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a ECOM, que aplega 145 associacions que treballen amb discapacitats físics a Catalunya.

Tisorada a la dependència

COCARMI i la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) van denunciar aquest dimarts que el Govern central pagarà aquest any 48 milions d’euros menys en virtut de la Llei de Dependència, cosa que afectarà fins a 40.000 persones, segons estimacions de les entitats.

Aquest dimarts, van presentar un manifest conjunt que reclama les aportacions que es deuen i que no es canviï els barems per accedir als ajuts, ja que això exclouria persones dependents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento