L’Illa Robadors tindrà els primers veïns a fi de mes

El proper 18 de juliol s’entregaran les claus de 38 habitatges d’Habitatge Entorn. Els pisos protegits promoguts pel sindicat UGT s’acabaran el gener.
Els pisos protegits tenen dos o tres habitacions i costen una mitjana de 135.000 euros. (Hugo Fernández)
Els pisos protegits tenen dos o tres habitacions i costen una mitjana de 135.000 euros. (Hugo Fernández)
Els pisos protegits tenen dos o tres habitacions i costen una mitjana de 135.000 euros. (Hugo Fernández)
El cor del Raval començarà a bategar a finals d’aquest mes, i amb intensitat el proper setembre. L’Illa Robadors rebrà els seus primers habitants: 38 famílies a partir del 18 de juliol, i 42 més després de l’estiu.Les promocions d’habitatges protegits de la cooperativa de veïns El Teu Barri i d’Habitatge Entorn de CC OO ja estan enllestides.

El 80% dels futurs propietaris tenen ingressos per sota del salari mínim i entre el 70% i el 80 són joves menors de 35 anys.

Aquest habitatges formen part del conjunt urbà de l’Illa, situada entre la Rambla del Raval i els carrers Sadurní, San Rafel i Sant Pau, que ha d’esdevenir un eix dinamitzador de l’entorn.

Entrega de les claus

El divendres passat, l’alcalde Barcelona, Joan Clos, va fer l’entrega de les claus dels pisos impulsats per l’Associació de Veïns el Raval. Tot i que, els nous veïns no hi viuran fins el setembre perquè encara queden alguns esculls burocràtics. Els que sí ho faran a finals d’aquest mes són les 38 famílies que ocuparan els pisos de la promoció Habitatge Entorn. Els 31 habitatges promoguts per UGT no s’entregaran fins a principis de l’any que ve.

Les entranyes del projecte

La urbanització dels 12.000 m2 que configuren l’Illa Robadors és la gran última transformació del barri del Raval. En ella s’hi edifica un aparcament de 240 places que es finalitzarà el setembre i una central de recollida penumàtica de residus que entrarà en servei a mitjans del 2007. A més, del centenar d’habitatges protegits també es construirà la Filmoteca, a la plaça Salvador Seguí, i un hotel de luxe de deu plantes. Aquest edifici, de la cadena Barceló, tindrà 186 habitacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento