Comunitat Valenciana

Puig desvetla que el Consell haurà de pagar 100 milions per derrocar les torres de Benidorm "per les malifetes" de Bonig

  • VALÈNCIA, 29 (EUROPA PRESS)
Torres de Benidorm
Torres de Benidorm
GOOGLE MAPS/EUROPA PRESS
Torres de Benidorm

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha desvetlat aquest dijous que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat pel Consell per a evitar la demolició de les Torres de Benidorm, conegudes com 'Los Gemelos', la qual cosa obligarà l'executiu valencià a pagar "100 milions per les malifetes de l'exconsellera Isabel Bonig" en la localitat alacantina. "Vosté és una consellera tòxica", ha etzibat a l'actual líder dels 'populars' valencians i exresponsable d'Infraestructures amb el PP.

Segons han explicat fonts de la Conselleria d'Hisenda, la secció primera de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem els ha comunicat la inadmissió del recurs de cassació que va presentar la Generalitat a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que ordenava l'execució de la sentència de juliol de 2012 del Suprem, que va anul·lar els permisos als edificis ja construïts en declarar il·legal la seua autorització.

Les torres -de 22 plantes cadascuna, amb zones comercials i altres espais i 168 apartaments de luxe, amb un preu de mercat del moment d'entre 400.000 i 700.000 euros- es van construir amb autorització del Consell en la zona de servitud de protecció de Costas, un espai protegit pel seu caràcter de ben públic en la zona marítim-terrestre.

Al juliol de 2017, el TS va admetre un recurs de l'Advocacia de l'Estat contra la decisió del TSJCV, que en 2008 havia donat validesa a l'autorització d'abril de 2005 de la Direcció general de Ports de la Generalitat per a la construcció de les dos torres.

Davant la decisió del Suprem, el TSJCV va dictar una interlocutória d'execució definitiva de sentència en el qual va ordenar a la Generalitat presentar davant la sala en un termini de tres mesos el projecte de demolició de les torres juntament amb la previsió pressupostària del seu cost i habilitar el crèdit en el moment en què es determinara exactament l'import de les indemnitzacions als propietaris.

Eixa interlocutòria d'execució va ser recorreguda per la Generalitat davant l'alt tribunal, que acaba de comunicar, amb data del passat 23 de novembre a la Generalitat, la inadmissió d'eixe recurs. Aquesta resolució no pot ser novament recorreguda.

Hisenda explica que ha realitzat una estimació del cost, que arriba als 100 milions d'euros, import que s'obtindrà d'incrementar en un 20 per cent el preu d'adquisició de cada apartament, places de garatge i altre, per la qual cosa finalment superarà eixe import. D'aquesta manera, en ser ferm la decisió, la situació obligarà a fer una modificació de crèdit als pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2019 per a habilitar eixos 100 milions que costarà l'operació.

PROJECTE DE PRESSUPOSTOS

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en la sessió de control d'aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, sobre si "pensa retirar el projecte de pressupostos de la Generalitat que s'està tramitant en Les Corts".

Sobre aquest tema, Puig ha subratllat que el Consell lluitarà "fins al final perquè hi haja uns Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i ha garantit que els de la Generalitat seran "un pas més cap a avant millorar vida de les persones i per a frenar tot el que vostés van desfer en aquest país".

PARTIT "DEL BLOQUEIG"

Puig ha acusat Bonig de "no voler que haja pressupostos i al PP de ser un partit "del bloqueig i que frena". "Per què està en contra de la pujada del salari mínim interprofessional o que pugen les pensions? Per què està en contra d'eliminar el copagament, eliminar els barracons?", li ha interpel·lat per a criticar-li que si no canvien "són un fre per als valencians".

Bonig ha recriminat al president que haja suavitzat el to respecte a les reivindicacions valencianes i li ha recordat que ella va firmar una resolució perquè no estava satisfeta amb els pressupostos del que va ser l'anterior president del seu partit, Mariano Rajoy, cap a la Comunitat Valenciana. Al seu juí, la legislatura està "esgotada" i li ha assenyalat que hi ha 2.600 milions "ficticis" dels comptes de la Generalitat que depenen dels PGE.

El president ha indicat que en el tràmit de presentació d'esmenes als pressupostos de la Generalitat, el PP ha presentat més de 1.000, però "no la més important" que és la que ha denominat 'esmena Bonig', que arreplega "els 100 milions que haurem de pagar per les seues malifetes a Benidorm" que se sumen als 136 milions que el Consell ha abonat per condemnes judicials.

"Vosté és una consellera tòxica", li ha etzibat, per a reprovar-li "117 milions en ajudes atorgades sense consignació pressupostària i altres 145 milions en 1.000 expedients en els calaixos". "Eixa és la seua gestió", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento