300 ajuntaments obren els patis d’escoles públiques

La iniciativa, endegada ahir, serveix per conciliar la vida laboral i familiar dels pares. La Generalitat hi aporta 1,1 milions d’euros. Afecta a 700 col·legis.
Prop de 300 ajuntaments catalans van iniciar ahir proves pilot, que s’allargaran durant tot aquest mes, per conciliar l’horari laboral dels pares amb les vacances dels escolars. Obren els patis dels centres escolars públics.Diversos projectes com Patis o Compartim intenten pal·liar la problemàtica que pateixen moltes famílies durant les vacances. Unes 700 escoles tindran obertes les seves instal·lacions lúdiques per acollir més de mig miler d’infants que, tot i tenir vacances, no han pogut optar a les diverses activitats d’estiu.

Ajunts institucionals

El departament d’Educació de la Generalitat ha inclós l’ús dels espais dels centres educatius en el Pacte Nacional d’Educació, però no gestiona cap de les iniciatives.

A canvi, aquesta setmana treurà els ajuts als que poden optar entitats com les associacions de mares i pares o els propis ajuntaments que organitzin aquestes activitats estivals. El pressupost és d’1,1 milions d’euros. El projecte Patis, auspiciat per la Fundació Catalana de l’Esplai, va més enllà de l’estiu i planteja l’ús regulat de les instal·lacions escolars en horaris no lectius. En aquest cas, la Fundació també ho planteja com a «foment de la inclusió social», implicant els infants en activitats que suposin una estreta vinculació al barri o la seva localitat.

En un futur, l’Ajuntament de Barcelona té previst implicar més escoles de barri en aquest projecte, especialment dedicat a joves immigrants d’entre 12 i 18 anys, perquè puguin practicar-hi esport.

Experiment a Sants-Montjuïc

El projecte Compartim el Pati de l’Escola està en període de proves a tres escoles, al CEIP La Muntanyeta de Font de la Guatlla i els CEIP Carles I i Mossèn Cinto Verdaguer a Poble Sec. Les instal·lacions s’obriran de dilluns a divendres per la tarda i els caps de setmana fins al migdia. El Carles I ofereix un pati exterior amb jocs infantils de fusta i una zona enjardinada. La Muntanyeta, un pati exterior i una pista, així com dutxes i vestidors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento