Salut recluta metges estrangers i voluntaris per cobrir les vacances

El servei de Primària es reforça amb 166 places. Per primer cop es permet als facultatius de plantilla treballar també per la tarda.
El departament de Salut contractarà 73 metges, 54 infermeres i 39 auxiliars administratius (en total, 166 professionals) per reforçar el servei de Primària entre avui i el 30 de setembre. Es torna a recórrer a professionals estrangers, contractes temporals i, com a novetat, a voluntaris.Un 15% dels reforços provindrà de metges estrangers, especialment sudamericants. «Tots tenen homologat el seu títol», subratlla Ramon Morera, de l’Institut Català de la Salut.

Un altre 50% dels metges d’estiu es contractaran temporalment. La resta seran metges de família, pediatres i infermeres que incrementaran voluntàriament la seva jornada a la tarda. És la novetat d’enguany. Els pagaran a 23 euros l’hora.

Segons Morera, amb aquest increment es pretén garantir la cobertura als nuclis de població on es concentra més població durant l’estiu. L’augment de plantilla es fa sobretot a les regions de Barcelonès Nord, Maresme (+37), Girona (+34) i Costa de Ponent (+31). A la ciutat de Barcelona s’hi destinen 18.

Més places de Medicina

Les universitats de Barcelona, Lleida, Rovira i Virgili i l’Autònoma incrementaran entre un 10% i un 15% les places ofertades a les facultats de Medicina.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento