Pocs seients, bitllets cars i carteristes són les grans queixes al bus

  • L’OCU ha avaluat el servei d’autobús a 33 ciutats espanyoles.
  • Amb tot, a Barcelona, els viatgers l’han puntuat amb un 6,58.
Autobús de Barcelona.
Autobús de Barcelona.
EP
Autobús de Barcelona.

Amuntegaments, poc respecte amb els seients reservats per a gent gran i embarassades, bitllets amb preus massa cars i carteristes. Són les principals queixes que tenen els usuaris de la xarxa d’autobusos de Barcelona, segons es desprèn d’un estudi realitzat per l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) a 33 ciutats espanyoles, en el qual han preguntat a 4.216 usuaris.

El document exposa que gairebé set de cada 10 enquestats a la capital catalana (el 68%) asseguren que utilitzen més el transport públic que el privat per moure’s per la ciutat (un 22% opta pel cotxe, per la moto o per la bicicleta, i un 10% va a peu). A més a més, l’estudi constata que la majoria de viatgers de Barcelona (passa el mateix a Madrid i a Bilbao) prefereix usar el metro o el tramvia per desplaçar-se, perquè són més ràpids que l’autobús. Amb tot, aproven el servei de bus amb prop d’un notable: el puntuen amb un 6,58 sobre 10. Valoren sobretot les rutes, que els posen un 6,66 i qualifiquen amb més baixa nota la freqüència i la puntualitat, amb un 5,33 i un 5,49, respectivament.

Pel que fa les queixes, més del 60% dels enquestats lamenten no trobar cap lloc per seure durant tot el trajecte, i l’OCU considera "criticable i massa freqüent" el fet de no cedir els seients reservats per a la gent gran i les embarassades. Els usuaris dels autobusos de Barcelona també demanen rebaixar el preu dels bitllets i mà ferma contra els carteristes: un 3% dels usuaris asseguren haver estat víctimes d’un furt en els dos darrers mesos.

Notable alt, segons TMB

D’altra banda, segons l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) de TMB fet públic ara fa un any, els usuaris van atribuir un 7,39 sobre 10 al servei d’autobús i un 7,33 al de metro. En tots dos casos van millorar nota respecte el 2009, quan van treure un 7,24 i un 7,09. Precisament, aquest dimarts, TMB va presentar una nova aplicació, gratuïta, per a iPad, que permet localitzar parades i rutes de bus i de metro.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento