Denuncien que el Govern gasta 281.750 euros en comiats

  • Segons els treballadors, és la minuta dels advocats i assesors externs que han executat els acomiadaments en empreses públiques.
  • La Generalitat ho nega.
Els treballadors dels sectors públics, concentrats davant del Departament de Governació.
Els treballadors dels sectors públics, concentrats davant del Departament de Governació.
Esther Romagosa / ACN
Els treballadors dels sectors públics, concentrats davant del Departament de Governació.

Quantitats milionàries per executar prop d’un centenar d’acomiadaments. Això és el que el sindicat UGT va denunciar aquest dijous, ja que la Generalitat –que ho nega– hauria gastat 281.750 a per fer front a honoraris de bufets d’advocats i d’o-ficines de recursos humans externs encarregats d’assessorar el Govern en l’aplicació d’Expedients de Regulació d’Ocupació a empreses públiques.

Així, el sindicat especifica que s’han destinat 76.000 euros a orientar 45 comiats a l’empresa GISA; 33.750 a a fer fora 33 treballadors de l’Agència Catalana de Desenvolupament; 130.000 a per acomiadar 22 empleats de l’INCASÒL i uns altres 42.000 a per assessoraments a l’Agència Catalana de l’Aigua. Per la seva banda, des del Departament de Governació es desconeix d’on han sortit aquestes xifres. "No hi ha cap element que fonamenti aquesta informació", van assegurar fonts de la conselleria.

Concentració unitària

Precissament, aquest dijous, uns 150 treballadors d’empreses públiques es van concentrar a les portes de Governació convocats per UGT, CCOO i CATAC. Van demanar a la Generalitat un pla que els garantitzi el seu futur laboral i van protestar contra els possibles 1.500 comiats que, segons UGT, poden ser executats enguany. "Inclús poden desaparèixer empreses públiques", va alertar el responsable del sector de la Generalitat del sindicat, Xavier Casas. En aquest sentit, va denunciar també que per deixar sense feina aquests empleats, el Govern es podria gastar fins a 10 milions d’euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento