Més inversió en benestar social i transport i menys en habitatge

  • El pressupost municipal s’aprova de forma inicial amb els vots de CiU i PPC, amb més despesa en seguretat i per intentar eixugar el deute públic.
  • L’oposició denuncia les retallades en plena crisi.
Agentes de los Mossos y la Guardia Urbana de Barcelona, juntos por las calles de ciudad.
Agentes de los Mossos y la Guardia Urbana de Barcelona, juntos por las calles de ciudad.
ACN /ARCHIVO
Agentes de los Mossos y la Guardia Urbana de Barcelona, juntos por las calles de ciudad.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial un pressupost que preveu augmentar la inversió en serveis socials, transport públic i seguretat ciutadana. La despesa en habitatge i gestió de l’Administració, en canvi, baixa. CiU ha tirat endavant els pressupostos amb l’únic suport del PPC i amb el vot en contra del PSC, d’ICV i d’ERC, que n’han criticat la "retallada en inversió".

Els comptes presentats pel Govern municipal preveuen una inversió de 371 milions d’euros l’any que ve, el que suposa un descens respecte a la inversió pressupostada per al 2011 per l’anterior Administració, en mans del PSC. La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, va destacar aquest dimarts que es tracta d’un "pressupost auster, però realista" que pretén mirar de deixar un dèficit zero a les arques municipals.

De fet, es destinarà un 25% de la despesa corrent a sufragar el deute públic, i uns 265 milions ja estaven compromesos en despeses plurianuals per l’anterior Govern. Al nou pressupost, que encara s’ha d’aprovar de forma definitiva, s’hi especifica que s’incrementa un 6% la despesa en promoció social, un 10% en transport públic i un 9% en la promoció de l’ocupació. Cau un 4% la despesa en habitatge i urbanisme i en la gestió de l’Administració. La seguretat ciutadana tindrà un 1% més de marge de despesa. Els càlculs del Govern municipal s’han fet a partir de la previsió del pres-supost liquidat del 2011, un fet criticat per l’oposició pel fet que no permet establir una comparativa exacta.

ICV va xifrar en un 40% la davallada de la inversió, uns 245 milions menys. ERC va aplaudir que pugi l’atenció social i va remarcar que la inversió en publicitat es dispari un 152%, mentre en pisos socials baixi un 27%, d’acord amb el pressupost inicial del 2011.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento