Fre a l'urbanisme preventiu

  • Trias abandona la política de fer canvis en el mobiliari contra els incívics, que ara s'estén per altres municipis, com Badalona.
Fre a l'urbanisme preventiu.
Fre a l'urbanisme preventiu.
M. P.
Fre a l'urbanisme preventiu.

La substitució de bancs per cadires, la instal·lació de tanques metàl·liques a carrerons sense sortida i places, la col·locació de barres de ferro als ampits dels finestrals, la supressió de fonts quan se’n fa un mal ús... Són algunes de les petites intervencions urbanístiques que fins ara s’han dut a terme a Barcelona i la seva àrea metropolitana contra l’incivisme.

L’últim exemple s’ha pogut veure a Badalona, on s’ha dit a terme l’eliminació de bancs i fonts a dos barris. Ara, a Barcelona, l’alcalde, Xavier Trias, no vol seguir la mateixa línia que el seu antecessor, Jordi Hereu, qui va encunyar el terme de l’urbanisme preventiu.

"L’urbanisme està a favor de les persones. L’urbanisme preventiu el rebutgem com a concepte perquè representa una renúncia a tenir cert mobiliari a la ciutat per culpa de certes actuacions incíviques. Hem de poder combatre l’incivisme amb altres mitjans", van indicar a 20 minutos fonts municipals. Per al nou govern, "el millor urbanisme preventiu és el que barreja maneres de viure diferents i tipologies d’habitatges diferents". A més, cal atacar d’arrel problemàtiques socials, com la indigència i les drogodependències, i no s’ha d’atribuir "directament i de forma indiscriminada" l’incivisme a persones immigrants, perquè "els incívics són incívics vinguin d’on vinguin".

Badalona, l’últim exemple

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, va fer retirar del barri de la Salut 14 bancs perquè s’usaven com a punt de trobada nocturn, i tres fonts on alguns ciutadans es rentaven nus. Segons fonts municipals, es recol·locaran alguns dels bancs en indrets "més oberts" i es canviaran les fonts.

A Barcelona i L’Hospitalet també s’havien retirat alguns bancs o canviat per cadires individuals. De fet, a la capital catalana s’han barrat places, mercats i carrerons sense sortida per impedir que incívics i indigents hi facin les seves necessitats, i també s’han col·locat barres de ferro als empits dels finestrals d’algunes botigues perquè no hi dormin bor-ratxos i sense sostre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento