Més ciutadans autosuficients conreen, pesquen o cacen per a ells

  • Cada cop més s'opta per plantar verdures i fruites a casa.
  • Més que per estalviar, és un 'hobby' per fer esport o per amor a la natura.
Cazadores con sus armas y sus perros.
Cazadores con sus armas y sus perros.
ARCHIVO
Cazadores con sus armas y sus perros.

Més que objectius econòmics, els mou una afició, l’amor a la natura i la possibilitat de menjar de forma natural. Cada cop hi ha més catalans que opten per conrear, caçar o pescar allò que hores o dies després serviran a les seves taules. Només a Barcelona ja hi ha 13 horts urbans, amb 314 parcel·les.

Paco Piera, president de la Federació Catalana de Caça, ho fa tot: té un hort, va a pescar i, com no, a caçar. Com aquell qui diu, gairebé no ha d’anar al mercat i és que en el seu jardí cultiva tomàquets, enciams, bròquil, coliflor, bleda d’hivern, cogombre, mongeta, api... Va començar a plantar les verdures fa uns sis anys, per omplir el temps durant els caps de setmana i perquè "cada cop et vas sensibilitzant més amb els temes ecològics", relata el caçador a 20 minutos.

Piera ho recomana: "És un bon exercici i l’esforç que fas es veu recompensat. Pots tenir un bon enciam a taula en només 45 dies", assegura. Però Piera no es menja tot el que extreu de la terra, en regala un bon gruix als seus amics. Fa el mateix que amb algunes de les peces que caça o que pesca al mar. "Cuinar-ho és una festa per celebrar amb els amics. Compartim taula, menjar, converses...", explica.

La Lilian i el Chris van plantar el seu hort per casualitat: "Sóc de Mallorca i enyorava la naturalesa. L’hem instal·lat a la terrassa", expliquen. Conreen raves, enciams, tomàquets, maduixes, pastanagues... I, sobretot, herbes aromàtiques. "No ho fem per estalviar, és un hobby, per amor a la natura", conclou entre riures la Lilian.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento