Clos renova el seu govern i fa plegar Subirats i Carrera

Eren dues regidores independents que va fitxar l’alcalde. Entren Sara Jaurrieta i Montse Sánchez, membres del PSC. Escarp, nova Ponent d’Urbanisme.
L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, va anunciar per sorpresa ahir que la renovació del seu govern, arran de la marxa de Ferran Mascarell a la Generalitat, serà més profunda  de l’esperat. Emparant-se en el canvi generacional, va informar que havia demanat i obtingut la renúncia de dues de les tres regidores independents, Marina Subirats (Ensenyament) i Núria Carrera (Diputació), a qui ell havia fitxat personalment.Per rellevar-les es dóna entrada a dues militants del PSC, Sara Jaurrieta i Montserrat Sánchez, que deixen enrere altres membres il·lustres de la llista electoral socialista, per mantenir la quota de dones dins l’executiu.

Més moviments de cadira

Els darrers moviments de cartipàs no queden aquí. Xavier Casas, primer tinent d’alcalde, deixarà Urbanisme a Assumpta Escarp, actual regidora de Participació, Cooperació i Solidaritat, i del districte de l’Eixample, però Casas mantindrà la presidència de la comissió.

A canvi, Casas exercirà tasques de coordinació del govern, pel que serà el substitut natural de l’alcalde en la seva absència, mentre que Jordi Hereu assumirà la cinquena tinença d’alcaldia que deixa vacant Marina Subirats.

Clos no va voler avançar les àrees que ocuparan les noves incorporacions, però va dir que «tindran incidència en el territori», referint-se a  l’impuls al nou mapa de la ciutat, on preveu 70 barris abans d’acabar la legislatura.

«No hi haurà més relleus», va assegurar ahir l’alcalde, que va agraïr la dedicació de les dues regidores sortints, concluint que «es culmina el procés de renovació». Va admetre que s’ha fet pensant en la cursa electoral, que ell està segur de tornar a liderar.

Segons Clos, no hi haurà canvis als regidors d’ERC i ICV, ja que els socis de govern no ho han considerat oportú.

L’oposició hi veu la mà del PSC

Els dos grups a l’oposició, CiU i PPC, han coincidit en que els canvis han estat provocats per la crisi a la Generalitat, fet que ha desmentit l’alcalde Clos. Per a Xavier Trias, la remodelació anunciada en el si de les àrees socialistes «s’ha fet exclusivament en clau electoral» i respon a «un cop de mà del PSC» que torna a minvar l’autoritat de l’alcalde. Alberto Fernández Díaz va dir que «el relleu que necessita Barcelona és el del seu alcalde».

Montserrat Sànchez Yuste. Nascuda a Los Santos (Salamanca) el 1959. Casada. Gra-duada en Arts aplicades. Programa de Desenvolupament Gerencial ESADE. Primera secretària del PSC a Les Corts. És gerent del districte de les Corts des de 2004.

Sara Jaurrieta Guarner. Nascuda a Barce-lona el 1975. Economista. Màster de Gestió Pública. Membre de la Joventut Socialista amb diversos càrrecs. A la Comissió Exe-cutiva del PSC des de 2000. Responsable de la Secretaria de Política Sectorial.

Assumpta Escarp Gibert . Regidora de Participacio i Solidaritat. 49 anys. Llicenciada en Dret. Casada i amb dos fills. Regidora del districte de l’Eixample. El 1997 va ser cap del gabinet d’alcaldia. Ocuparà la regidoria d’Urbanisme.

Marina Subirats Martori. Regidora d’Edu-cació. Porta set anys a l’Ajuntament. Llicenciada en Filosofia i Lletres. Després de renunciar tornarà a les classes a l’Universitat. Els darrers anys ha impulsat el Conveni d’Educació amb la Generalitat.

Núria Carrera Comes. Passarà a ocupar un càrrec a la Conselleria de Salut de la Gene-ralitat. Aposta personal de l’alcalde Clos que la va col·locar al número 2 en la legislatura 1999-2003. Consellera delegada pel Pla de la Immigració.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento