L’antic Scenic es dirà sala Paral·lel i agruparà tota l’oferta cultural

Es dedicarà al circ, la dansa, el teatre, la música, la literatura i la cuina. Les obres s’iniciaran a l’estiu i obrirà a principis del 2007.
El proper estiu la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) iniciarà les obres a l’edifici de l’Scenic (antic Studio 54) per convertir-lo en un espai dedicat a la dansa, el circ, el teatre i la música. El local es dirà Paral·lel.«La intenció és que tot el potencial que té l’SGAE tingui un mitjà d’expressió. L’oferta serà variada i plural, i es faran activitats força diferents», explica Carles Martí, regidor del districte de Ciutat Vella, des d’on es va fer un concurs públic per a la gestió d’aquest espai, ubicat a l’avinguda Paral·lel.

Innovació i formació

L’SGAE vol oferir una programació innovadora, on el públic se sorprengui. Convertirà el nou Paral·lel en un espai d’unpplugeds; on un músic reciti poesia, un dj faci una altra activitat cultural, un escriptor actuï. «També oferiran una programació vinculada a la gastronomia, perquè algun soci de l’SGAE cuini aquell dia», revela el regidor a 20 minutos.

El Paral·lel serà obert al públic el primer trimestre del 2007 i el districte espera que hi hagi «màxima concurrència». Una de les altres vessants serà oferir l’espai a formacions locals del districte, perquè realitzin allà les activitats culturals. L’SGAE, que pagarà totes les obres i un cànon anual per gestionar l’espai, també usarà aquesta seu per oferir cursos.

«No hi haurà oficines, però la seu de Colom se’ls ha quedat petita per alguns seminaris i activitats».

11 milions per tancar una ferida

11 milions d’euros va costar als contribuents que l’Ajuntament adquirís l’Scenic, presumptament tancat pel Consistori, després de saber la intenció de convertir-lo en un recinte d’espectacles amb showgirls. Aquest local va ser primer el Teatro Español i més tard la discoteca Studio 54. Després d’uns anys tancat, el 1999 es va reobrir sota el nom d’Scenic, amb la intenció de produir espectacles a l’estil de Broadway, però els presumptes plans de convertir-lo en un espai d’espectacles d’streptease el va tornar a tancar. Martí ha assegurat que és «el tancament d’una ferida».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento