L’AVE anirà per Mallorca i pel costat de la Sagrada Família

El traçat definitiu pel carrer Mallorca evita passar per sota d’edificis. Es posposa la construcció de l’estació de Passeig de Gràcia a després del 2009.
Després d’anys d’especulacions i de diversos projectes, ahir es va fer públic el traçat definitiu de  l’AVE pel centre de Barcelona. El túnel finalment passarà pel carrer Mallorca, a pocs metres de la Sagrada Família.El recorregut, d’uns sis quilòmetres, unirà  l’Estació de Sants amb la de Sagrera, passant pel carrer Provença, un tram de l’Avinguda Diagonal i el carrer Mallorca. Segons el secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, aquest traçat permet «evitar tot tipus de riscos respecte als habitatges», ja que l’AVE «no passarà per sota de cap».

Així, es descarta el desviament del túnel pel carrer València per esquivar la Sagrada Família i que afectava a 47 habitatges.

Per garantitzar la seguretat del temple, es construirà una pantalla de pilots permeable, més profunda que els fonaments de la basílica.

Estació Passeig de Gràcia

El projecte, que sortirà a exposició pública d’aquí 20 dies, no inclou l’estació de Passeig de Gràcia. Es posposa la seva construcció per complir el calendari, que preveu que l’AVE arribi a Sants a finals del 2007 i a la frontera el 2009.

El portaveu de la plataforma veïnal AVE pel Litoral, Pere Vallejo, va  lamentar ahir que no s’hagin donat les raons per descartar el projecte que reivindiquen i va assegurar que, si no es rectifica el traçat, impediran que les màquines comencin «aquesta desastrosa tasca».

Millora del servei de Rodalies

El túnel de l’AVE millorarà el servei de Rodalies. El primer tinent alcalde de Barcelona, Xavier Casas, va afirmar ahir que els nous túnels «permetran unir les línies costa-costa i interior-interior» i que només amb què «la meitat dels trens regionals que ara passen per les mateixes vies que els Rodalies passin a fer-ho pels túnels de l’AVE, Rodalies doblarà el seu servei». El secretari  per la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, també va estimar que el servei de Rodalies es podrà millorar un 50%, gràcies a un pressupost de 800 milions d’euros que serviran per comprar materials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento