El regateig ja permet estalviar 18.000 euros del preu d’un pis usat

Els propietaris s’avenen més ara a negociar una rebaixa del preu. Els habitatges de segona mà pugen un 4% al primer trimestre.
Els propietaris de pisos que intentan col·locar-los al mercat de segona mà ja no ho tenen tan fàcil a l’hora de vendre’ls a preus inflats que no s’ajusten a la realitat immobiliària. El regateig cada cop es més habitual a l’hora de negociar el preu final.«El propietari està més disposat a negociar i és fàcil rebaixar el preu inicial uns 12.000 1. Fins i tot es pot arribar als 18.000 1 menys en el preu final», explicava ahir Xavier Garrigòs, president de Comprarcasa a Barcelona.

Aquest és el principal argument que dóna aquesta xarxa immobiliària integrada pels APIs al seu informe trimestral per explicar la pujada mitjana del 4% en el preu dels pisos usats, que ha situat en 4.574 1 el preu mig del metre quadrat a la capital.

Els preus van arribar fins i tot a baixar al districte de Sant Andreu un 2% respecte al trimestre anterior, mentre que a Nou Barris es van mantenir igual que al final de l’any passat. Per contra, a Les Corts el preu va pujar un 9%.

Rebaixes de fins un 5%

El president del Col·legi Oficial d’Api’s de Barcelona, Joan Ollé, va assegurar que el preu final d’un pis «pot rebaixar-se com a màxim entre un 3 o un 5%, però no un 20% com s’ha arribat a dir».

D’altra banda, el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, va proposar ahir a l’Ajuntament la compra de solars per ampliar el parc municipal i evitar «l’expulsió» dels joves pels preus elevats.

Crítiques a les licitacions oficials

La Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (COCC) van criticar ahir la manera que tenen les administracions de licitar les obres públiques, ja que «només val el criteri del preu» i això pot repercutir en la qualitat de l’obra. L’informe sobre la construcció a Catalunya al 2005 indica que el 54% de les obres públiques es van contractar a un preu inferior al real.

Pisos usats

Augment anual: En un any, el preu dels pisos de segona mà a Barcelona s’ha apujat un 16%.

Les Corts trenca motlles: El districte quart ha trencat la mitjana d’augment de preus en el primer trimestre de l’any amb una pujada del 9% mentre que a l’interanual ho ha fet un 20%.

Previsió pel 2006: El Col·legi d’Apis creu que el preu dels pisos usats pujarà un 10 o un 11%.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento