Comunitat Valenciana

L'oncle del jove detingut a Vinaròs assegura que el seu nebot no era radical i "no tenia temps per a eixes coses"

  • Hmad Benmarzoor, oncle polític del jove marroquí de 24 anys detingut este divendres a Vinaròs (Castelló) per la seua presumpta relació amb la compra i trasllat d'explosius de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), ha assegurat que el seu familiar no era radical i creu que tampoc tenia "temps per a eixes coses". "Gens de religió, ni resava ni res, potser el divendres va a la mesquita", ha descrit.

"Si algú l'ha enganyat, no ho sé. Jo no m'ho crec", ha dit Hmad, afectat, als mitjans de comunicació a Vinaròs. El detingut vivia amb esta família des de fa quasi un any i treballava amb ell en la seua carnisseria. "Vivia amb mi des de fa quasi un any. Ha treballat amb mi en la carnisseria. Segueix treballant amb mi", ha dit, per a afegir que no tenia temps "per a res per a eixes coses".

"No ho sé. No m'ho esperava açò", ha dit, per a afegir que no ha pogut parlar amb el seu nebot perquè no li han deixat. En tot cas, ha negat que siga un jove radical sinó que l'ha definit com "simpàtic, molt amable" i "treballador", en el qual no ha vist "res estrany". "Absolutament", ha insistit, i ha afegit que té "molta confiança" amb ell, fins al punt que li ha deixat la seua casa.

Hmad Benmarzoor ha explicat que sol viatjar molt al Marroc per treball i, de fet, ha afegit que acaben de tornar a principis de setmana després de passar en el seu país la Festa del Corder. Així mateix, ha descrit el moment en què els agents han entrat al seu habitatge, on estava dormint amb la seua dona i dos fills xiquets.

"M'han emmanillat i m'han demanat la documentació, en veure-la sabien que no era jo", ha relatat per a recalcar que no han parlat dels atemptats perquè no han estat.

Agents del Servici Informació de la Guàrdia Civil han detingut este divendres el jove, de 24 anys, d'origen marroquí i resident a Espanya, per la seua relació amb la compra i trasllat d'explosius de la cèl·lula terrorista responsable dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona).

El detingut mantenia una estreta relació amb diversos terroristes participants en els atemptats de Barcelona i Cambrils, especialment, amb Abdelbaki Es Satty, dinamitzador de la cèl·lula terrorista, segons ha informat el Ministeri de l'Interior.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento