Comunitat Valenciana

Més de 45.000 persones han visitat l'exposició de Pinazo al Museu de Belles Arts de València

  • A través de 79 obres, es mostrava el cicle evolutiu de la seua pintura històrica i del retrat.
  • Es va tancar amb el concert de clausura a càrrec del grup Plaerdemavida Ensemble.
  • La pinacoteca va completar l'exposició amb un programa de conferències per a acostar la figura del pintor.
Exposició 'Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme'
Exposició 'Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme'
GVA.
Exposició 'Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme'

L'exposició amb què el Museu de Belles Arts de València ha homenatjat el pintor valencià Ignacio Pinazo, 'Pinazo. La història i el retrat. De la gran tradició al modernisme', ha sigut visitada per 45. 474 persones.

La mostra ha romàs oberta des del 4 d'octubre de 2016 i  fins al 5 de febrer. Es va tancar amb el concert de clausura a càrrec del grup Plaerdemavida Ensemble, format per la soprano Paloma Chiner, Pablo García-Berlanga al piano i Jorge Fanjul al violoncel. 

L'exposició del pintor Ignasi Pinazo Camarlench ha sigut un gran reclam per al Museu de Belles Arts, que ha vist augmentar l'afluència de públic durant l'últim trimestre de l'any passat i ha donat a conéixer al públic valencià obres que mai havien sigut exposades a València, com ara 'Últims moments del rei en Jaume' (procedent del Museu del Prado) i 'Santa Mònica', també coneguda com 'La Caritat' (pertanyent a l'MNAC). 

El recorregut per la trajectòria del pintor s'ha realitzat a través de l'exhibició de 79 obres que han demostrat el cicle evolutiu de la seua pintura històrica i del retrat, i també l'evolució que l'artista va realitzar de la tradició pictòrica al modernisme. 

El Museu de Belles Arts va completar l'exposició amb un programa de conferències per a acostar la figura del pintor i comprendre millor l'artista segons el moment històric, polític i cultural que li va tocar viure. En aquestes trobades es va abordar tant les influències artístiques d'Ignasi Pinazo com l'empremta que va deixar en posteriors pintors. 

D'altra banda, els escolars que s'han acostat en visites programades al museu durant aquests mesos han descobert l'obra del pintor perquè les activitats didàctiques estaven orientades a la seua figura. D'aquesta manera, els xiquets incorporaven personatges de la Guerra de les Galàxies, els Picapiedra i els Beatles a l'escena del quadre 'Últims moments del rei en Jaume'. 

L'exposició del Museu de Belles Arts i l'exposició de la Fundació Bancaixa 'Pinazo. De la gran tradició al modernisme: el retrat' responien a un mateix fil conductor, que ressaltava una àmplia gamma de retrats que va pintar des del final del segle XIX fins a la seua mort en 1916.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento