Comunitat Valenciana

L'Ajuntament d'Alacant firma este dimarts la readmissió de la cunyada de Barcala

  • La Regidoria de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Alacant procedirà al llarg de hui mateix a firmar la readmissió de la treballadora temporal de l'àrea de Cultura -cunyada del portaveu del grup local del Partit Popular, Luis Barcala- acomiadada fa dues setmanes per l'alcalde, el socialista Gabriel Echávarri.
Luis Barcala parla al ple el dimecres de la setmana passada davant l'alcalde
Luis Barcala parla al ple el dimecres de la setmana passada davant l'alcalde
Europa Press
Luis Barcala parla al ple el dimecres de la setmana passada davant l'alcalde

Així ho ha informat el portaveu de l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant (PSOE, Guanyar i Compromís), Natxo Bellido, que ha indicat que es tracta d'una "bona decisió".

Bellido, en declaracions als mitjans després d'informar sobre els assumptes tractats en la Junta de Govern, ha indicat que esta persona "al llarg dels pròxims dies es reincorporarà al seu lloc de treball", després que el primer edil anunciara després del ple d'abril que anava a ser readmesa.

Així mateix, ha assenyalat que des del seu grup, Compromís, ho havien demanat anteriorment i ha insistit que és una "bona decisió" restituir a esta treballadora en les seues funcions.

Pel que fa a la resta d'empleats municipals, que es troben en situació laboral similar a la d'esta persona i per als quals Echávarri també va avançar que se n'anaven a estudiar els casos sobre la base d'una reestructuració, Bellido ha manifestat que "no tenen la informació" sobre qui representarien este personal interí.

En tot cas, ha apuntat que des de Compromís han comentat "en diverses ocasions" que el debat cal portar-lo "a l'àmbit global d'estudi de la Relació de Llocs de Treball municipal".

A açò, ha afegit que en eixe "àmbit global" ha d'estar present tant la part política com també la part social del Consistori, a través de la mesa de negociació i de la comissió, amb l'objectiu de buscar "fórmules" per a traure places per als interins que "des de fa molts anys" no s'ha regularitzat la seua situació, una cosa que ha atribuït al "desistiment de funcions" de l'anterior equip de Govern del PP.

A més, també s'estudiarien, com ha agregat, les places creades en un moment concret i que en l'actualitat "no siga pertinent mantindre", ja que entén que han de "regularitzar-se" com de lliure concurrència.

CONTRACTES

D'altra banda, la Junta de Govern Local ha aprovat l'adjudicació del contracte de marquesines i dels panells d'informació de les línies de transport públic a la mercantil El Mobiliari Urbà SLU per un termini de sis anys, prorrogables altres dos, per la quantitat anual de 410 euros per cada metre quadrat d'espai publicitari a explotar en concepte de cànon. El contracte inclou millores en el servici proposades per l'empresa adjudicatària.

També la Junta ha donat el vistiplau, entre altres punts, al reconeixement extrajudicial dels crèdits per un import total de 7.976,59 euros per al servici d'infraestructures festives i culturals. Corresponen, com ha comentat Bellido, a dues factures del mes de març i huit del mes d'abril.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento