Comunitat Valenciana

El PP guanya l'alcaldia d'Alacant per una trànsfuga

  • El vot en blanc de l'edil Nerea Belmonte va facilitar que Luis Barcala (PP) substituïra a Echávarri.
PP gobernará en Alicante gracias a una tránsfuga de Podemos
PP gobernará en Alicante gracias a una tránsfuga de Podemos
EP
PP gobernará en Alicante gracias a una tránsfuga de Podemos

L'alcaldia de la ciutat d'Alacant no seguirà governada pels socialistes valencians, malgrat els pronòstics. El popular Luis Barcala va ser triat aquest dijous nou regidor per ser el candidat del partit en minoria més votat en les últimes eleccions després d'un gir dels esdeveniments en el ple municipal.

Els edils que van decantar la balança a favor de Barcala van ser Nerea Belmonte (ex de Guanyar Alacant i ara no adscrita) que va votar en blanc, i Fernando Sepulcre (ex de Cs), qui va escriure el seu nom en la papereta donant lloc a un vot nul.

Així, la candidata del PSPV Eva Montesinos –que substitueix al capdavant del partit a l'anterior alcalde, Gabriel Echávarri, doblement imputat per suposats delictes administratius– solament va obtenir 14 dels 15 vots necessaris per a convertir-se en alcaldessa, la qual cosa li va donar el govern al PP, que té 8 regidors.

Sopresa del nou alcalde

Barcala es va mostrar sorprés per rebre la vara de comandament, que va acceptar «amb tremenda il·lusió». El popular, que va aclarir que no havia mantingut cap tipus de negociació amb l’exedil de Guanyar, va oferir a Ciutadans entrar en l'equip de Govern, una proposta que la formació taronja va rebutjar.

Per la seua banda, Belmonte va acusar al capdavanter de Guanyar, Miguel Ángel Pavón, de ser responsable de la seua decisió. «La responsabilitat que aquesta situació no es produïra era de Guanyar Alacant, Compromís i el partit socialista», va assegurar.

Belmonte va iniciar el mandat com a regidora d'Acció Social i Habitatge per Guanyar (soci de l'equip de govern amb el PSPV-PSOE i Compromís), però en 2016 va ser expulsada del seu grup i es va quedar sense remuneració per donar uns contractes a una empresa creada per dos amics després de les eleccions.

L'edil havia demanat al PSPV un sou de regidor en el pròxim Govern. «Caldrà demanar explicacions al senyor Pavón que, àdhuc sabent que era el meu dret restituir-me en el meu honor i els meus drets polítics i econòmics, no ha volgut donar el seu braç a tòrcer», va destacar.

Reaccions

La decisió de Belmonte va provocar la ira dels partits d'esquerra. Pavón va acusar a Belmonte d'haver «anteposat de forma molt miserable que solament volia un sou» i va afegir que «la ciutat li importa un pebrot» i que no saben «què li ha pogut oferir» el PP a l’exedil del seu partit, l'actitud del qual titllen de «lamentable».

Per la seua banda, Montesinos va criticar la irresponsabilitat dels regidors de Cs i els no adscrits per «haver retornat l'alcaldia al partit més corrupte del país». El secretari d'organització del PSPV, José Muñoz, va denunciar que es tracta d'un «tamayazo» i que el seu partit es mantindrà «vigilant» pel possible tracte de favor de Belmonte amb el PP.

També els portaveus de Ciutadans, Yaneth Giraldo, i de Compromís, Natxo Bellido, van criticar la conducta de Belmonte i van anunciar que faran una oposició dura.

BIO

Luis Barcala. El recentment triat alcalde és advocat d'ofici i va promoure les denúncies que van acabar amb la imputació de Echávarri.

Nerea Belmonte. Advocada i vinculada a la plataforma Stop Desnonaments, la seua etapa en Guanyar Alacant va acabar i n 2016 i ara és no adscrita.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento