Comunitat Valenciana

El Consell recorda que l'AVE a Castelló arriba "tard i malament" després de molts "incompliments"

  • El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha recordat que l'AVE a Castelló ha sigut la mostra més evident de la "falta d'interés i d'improvisació" del Govern d'Espanya a la Comunitat Valenciana perquè arriba "tard i malament" després de molts "incompliments i de perjudicar el servici de Rodalies".

Davant l'anunci de l'arribada de l'AVE a Castelló dimarts que ve, Domingo ha destacat que "és una bona notícia que arriba lamentablement després d'onze anys de retards, de decisions equivocades i una gran improvisació que ha perjudicat els valencians i als usuaris que diàriament utilitzen el servici de Rodalies".

Abans de res açò, Domingo ha assenyalat que és el moment que el Ministeri de Foment "comence a fer les coses bé i a mostrar un major compromís amb el nostre territori, amb inversions reals que es plasmen en els pressupostos i es facen realitat" i ha advertit que des de la Generalitat "estarem vigilants perquè no seguisquen venent promeses incomplides i s'acabe la discriminació inversora del Govern d'Espanya amb la Comunitat".

En aquest sentit, ha recordat que, durant la construcció del tercer fil els usuaris han patit "la falta d'informació i d'interés del Govern d'Espanya davant els innombrables retards i cancel·lacions que patia el servici durant tot aquest temps" i, a més, -ha afegit- una vegada finalitzades les obres, "els temps de trajecte s'han incrementat notablement amb el perjuí que açò suposa".

Per al director general de Transport, la instal·lació del tercer fil va ser una "greu equivocació" perquè "si s'haguera optat per la duplicació de les vies entre Castelló i València des del primer moment, tots aquests problemes no s'havien produït".

NOU TERCER FIL

No obstant açò, ha advertit que el Ministeri de Foment segueix amb la "intenció" d'instal·lar un nou tercer fil en la segona via, "la qual cosa provocarà de nou un alt risc de patir incidents".

A més, ha assenyalat que l'AVE tampoc "ha guanyat molt respecte als anteriors Alvia perquè han de circular pràcticament com els trens de rodalies en aquest tram".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento