Comunitat Valenciana

Campaners de València i de Mondoñedo tocaran al mateix temps els tocs de difunt per monsenyor José Gea Escolano

  • Els campaners de les catedrals de València i de Mondoñedo s'han coordinat per a fer sonar en la vesprada d'este dimarts a mà, a la mateixa hora, les campanes de les dos seus amb "els avisos i clams de difunt" pel bisbe monsenyor José Gea Escolano, mort este dilluns als 87 anys.

Les restes mortals del bisbe valencià rebran sepultura en la capella de San José, de la Catedral de València, on tindrà lloc este dimarts la missa exequial, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

La capella ardent ha quedat instal·lada a les 10.00 hores en el Palau Arquebisbal de València, en el saló del Tron, i romandrà oberta fins a minuts abans del començament de la missa exequial, prevista per a les 17.30 hores en la Catedral.

Des del Palau Arquebisbal fins a la Catedral, el fèretre amb les restes mortals de monsenyor Gea serà portat a coll per sacerdots, que entraran en el temple per la porta de l'Almoina.

Una vegada en l'interior, donarà començament la missa presidida pel cardenal Antonio Cañizares, amb qui concelebrarán els bisbes de la Província Eclesiàstica Valentina, entre altres prelats. En la missa participaran també els seminaristes de València.

Durant la processó d'entrada a la Catedral, els campaners interpretaran el toc anomenat 'avís de funeral' que, en el cas de la Catedral de València, sonarà amb la campana major, la Maria, voltejant sola mentre durant el festeig fúnebre, i durant la missa es tocarà el 'clamoreig', propi d'esta celebració, en el qual intervenen nou campanes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento