Comunitat Valenciana

CCOO i UGT traslladen a Báñez per carta la seua proposta per al SMI: 800 euros en 2017 i 1.000 euros en 2020

  • CCOO i UGT, a través dels seus secretaris de Política i d'Acció Sindical, Ramón Górriz i Gonzalo Pino, respectivament, han enviat una carta a la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, en què insten al Govern a elevar progressivament el salari mínim interprofessional (SMI): des dels 655 euros actuals a 800 euros mensuals en 2017 per a arribar a en 2020 a prop de 1.000 euros, el que equivaldria al 60% del salari mitjà, tal com establix la Carta Social Europea.

Esta última quantia, assenyalen, permetria recuperar el poder adquisitiu perdut pel salari mínim els últims anys i l'aproximaria als existents a la UE-15.

En la seua carta a la ministra, els responsables sindicals destaquen la necessitat de preservar la protecció dels desocupats, així com de millorar el poder adquisitiu dels treballadors que reben baixos salaris i les condicions de vida dels quals "se n'han anat deteriorant des de la crisi i tot i l'arribada de la recuperació econòmica".

Segons denuncien, les "errònies" polítiques econòmiques aplicades des del 2010 han provocat que en els últims set anys les llars espanyols hagen perdut de mitjana un 13% de la seua renda, que un 35% dels assalariats (gairebé 5,9 milions de persones) reba una remuneració inferior a l'SMI i que un 28,6% de la població espanyola estigui en risc de pobresa o exclusió social, gairebé cinc punts més que el 2008.

CCOO i UGT argumenten que l'SMI, que afecta els treballadors que perceben els salaris més baixos, ha patit una pèrdua de poder adquisitiu de 2,7 punts els últims cinc anys, doncs les seues pujades nominals en este període han sigut "irrisòries", només menys de 14 euros, un 2,1%.

"Perquè la recuperació econòmica es consolide, cal que s'incrementen els salaris", subratllen els sindicats, que defensen que este mateix argument ha sigut utilitzat pel president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, per a impulsar la recuperació a Europa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento