Comunitat Valenciana

La Guàrdia Civil confisca 98 pots de tinta perillosa per a la salut en estudis de tatuatge

  • Contenien tints que alliberen amines aromàtiques classificades com a substàncies cancerígenes.
  • L'operació, anomenada 'INK', la van portar a terme membres de la Patrulla Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de Sagunt.
  • Es va desenvolupar entre els mesos de setembre i octubre en diferents punts de la província de València.
La Guardia Civil interviene botes de tinta en locales de tatuaje
La Guardia Civil interviene botes de tinta en locales de tatuaje
GUARDIA CIVIL
La Guardia Civil interviene botes de tinta en locales de tatuaje

La Guàrdia Civil ha intervingut 98 pots de tinta sense homologar en diversos establiments dedicats a fer tatuatges a la província de València. La major part d'este material és d'una marca, el contingut de la qual ha sigut declarat un risc per a la salut, en contindre tints que alliberen amines aromàtiques classificades com a substàncies cancerígenes, informa la Guàrdia Civil en un comunicat.

En el marc de l'operació 'INK', la Guàrdia Civil ha pogut intervindre 98 pots de tinta sense homologar. L'operatiu ha sigut desenvolupat pels membres de la Patrulla Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil de Sagunt, entre els mesos de setembre i octubre amb inspeccions en diferents establiments dedicats a l'activitat del tatuatge a la província.

En les inspeccions, els agents van localitzar a les zones de treball dels tatuadors, un total de 92 pots de tinta no homologats per a utilitzar en persones, dels quals 74 d'ells tenien una capacitat de 29,6 ml, altres 18 pots amb capacitat de 59,2 ml i tots ells havien estat utilitzats, sense que s'haja pogut determinar si van ser usats en tatuatges de persones.

Igualment s'han intervingut altres 6 pots de diferents mides (entre 30 i 100 ml), que contenien tinta de tatuatge, que es trobaven sense etiquetar, per la qual cosa no s'ha confirmat el seu origen o marca. En total, 98 pots han sigut intervinguts i immobilitzats en els diferents establiments a disposició de les autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana.

Les tintes intervingudes, estan declarades com un risc per a la salut, en contindre tints que alliberen amines aromàtiques classificades com a substàncies cancerígenes, i per tant no tindre la preceptiva autorització de l'"agència espanyola de medicaments i productes sanitaris", per a la seua comercialització a Espanya, tot això segons s'especifica en nota de seguretat ref. 012/juliol 2010, de 27 de juliol, de l'esmentada agència, i nota informativa de data 16/04/2008, en què es comunicava el cessament de la comercialització i retirada del mercat.

Els agents han procedit a aixecar actes-denúncia per diverses infraccions al Decret 83/2002, de 23 de maig, del Govern Valencià, pel que s'estableixen les normes que regixen la pràctica del tatuatge, la micropigmentació, el piercing o altres tècniques similars, així com els requisits per a l'autorització i funcionament dels establiments on es practiquen estes tècniques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento