Comunitat Valenciana

El PP portarà al TC la Llei de l'Horta perquè "expropia propietats i promou arrendaments forçosos"

  • El grup parlamentari 'popular' en les Corts Valencianes ha denunciat este dilluns que la Llei de l'Horta és una norma "confiscatoria" i "inconstitucional" pel que ha anunciat que la portarà al Tribunal Constitucional (TC) "si s'aprova en els termes en la qual està redactada" perquè "expropia propietats i promou els arrendaments forçosos".
El PP afirma que la llei de l'horta és 'inconstitucional'
El PP afirma que la llei de l'horta és 'inconstitucional'
GPP
El PP afirma que la llei de l'horta és 'inconstitucional'

A més, ha assenyalat que es tracta d'una norma que frenarà el desenvolupament de l'àrea metropolitana de València perquè "no es podrà construir res nou ja que els sòls urbanitzables on es podia preveure un desenvolupament sostenible no es desenvoluparan i, per tant, es dispararà el preu de la vivenda", segons ha informat en un comunicat.

El secretari general del grup parlamentari 'popular' i la portaveu de Medi ambient i Vivenda, Luis Santamaría i Elisa Díaz, han anunciat que presentaran 65 esmenes a la Llei de l'Horta que prepara el Consell i que "no incorpora la veu dels agricultors". "Ens resulta curiós que una norma que vé a protegir l'horta no pare esment a els qui són els principals protagonistes", han lamentat.

Segons el PP, es tracta d'una norma "de caràcter confiscatori" perquè "permet l'expropiació dels terrenys quan no estiguen cultivats per un període de dos anys i a més permet l'arrendament forçós". Per açò, sol·licitarà la retirada del projecte de llei arreplegant les aportacions que faça l'Associació Valenciana d'Agricultors AVA-Asaja perquè "no es poden imposar càrregues noves als agricultors si no assegurem la viabilitat de les explotacions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento