Comunitat Valenciana

Bravo: "Seria un greu error utilitzar el requisit lingüístic com a element de confrontació"

  • La consellera de Justícia, Administració Pública i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo, ha assegurat este dimecres que seria "un greu error utilitzar el requisit lingüístic com a element de confrontació" perquè el valencià "ens ha d'unir, no es pot utilitzar per a separar-nos".
La consellera Gabriela Bravo
La consellera Gabriela Bravo
EUROPA PRESS
La consellera Gabriela Bravo

Així s'ha pronunciat en relació a la capacitació lingüística en l'avantprojecte de Llei d'Ocupació Pública, sobre la qual ha dit està "absolutament a favor que al ciutadà se li garantisca el dret a poder comunicar-se amb l'administració pública en valencià", per la qual cosa cal "engegar tots els instruments que siguen necessaris tant des de l'accés com des de la promoció interna" però sempre "des d'una solució dialogada".

L'esborrany de l'avantprojecte, ha explicat la consellera, "incorpora el tenor literal" de l'acord sindical que van firmar UGT, CCOO i Intersindical i "si a partir d'este moment s'entén que es pot donar un pas més quant als requisits d'accés" es caracteritza per la seua capacitat "d'escoltar als altres".

"Açò no ha de ser motiu de confrontació, sinó de buscar una solució que al final no es convertisca en un problema ni per al Consell ni per a la ciutadania", ha subratllat Bravo, que ha insistit en la necessitat que es garantisca al ciutadà a comunicar-se en qualsevol de les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana.

Segons ha remarcat, "el valencià ha de tindre un pes, és una comunitat en la qual l'Estatut reconeix la cooficialitat i tampoc hem de permetre que una de les dos (llengües) estiga llastrada perquè l'altra ha sigut millor implantada o més utilitzada; hem de recolzar aquella que en este moment, des del punt de vista de l'ús, està en una situació d'inferioritat".

A més, ha dit que el requisit, que ha convidat a cridar "capacitat" no va a ser "cap tipus de problema" en l'accés a la funció pública en un moment en què els jóvens "ja estan estudiant en tres llengües".

Bravo ha precisat que este mateix dimecres s'ha publicat la resolució de Justícia per la qual es dóna audiència pública a les entitats o sectors afectats per l'esborrany de l'avantprojecte perquè puguen realitzar les seues aportacions.

Així mateix, este esborrany ha sigut remès a les consellerias perquè inicien també el tràmit d'audiència. Una vegada es reben a Justícia totes les al·legacions, la consellera s'ha mostrat confiada que "totes o una gran majoria van a enriquir el text".

"La meua voluntat és poder presentar un avantprojecte que servisca de base per a la construcció d'una administració pública valenciana moderna i eficaç, i estic segura que ho anem a aconseguir des del diàleg", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento